Планинари на Монт Еверест се сопнуваат на купишта ѓубре од минатите експедиции

Вести

Секоја година стотици планинари се обидуваат да го достигнат врвот на Монт Еверест. Оставеното ѓубре ги натера властите во Непал да започнат кампањи за чистење.

Претходен написи
Традиционалната велосипедска тура „Пехчево на точак“
Следен напис
Шерпа спасува алпинист во „зоната на смртта“ на Еверест