Планинска фотографија на годината 2022 година

Вести

Избор на победничките кандидати за годишниот натпревар за фотографија на магазинот Trail

Победничката фотографија на Кет Ломан е слика снимена над облаците на врвот на Гарнед Угаин во Ерири (Сноудонија), која ги прикажува Јупитер, Сатурн и Венера како се усогласуваат под будниот поглед на планинар кој кампува. Кат, која исто така го поминува своето време како водач на планина и се занимава со фотографирање како хоби пред три години рече: „Тоа беше навистина трогателен момент кога се расплакав. Планините овде во Сноудонија се мојот живот и моето бегство… Оваа ноќ во декември успеав да го добијам целиот масив на Сноудон за себе, немаше ниту еден човек наоколу и оваа фотографија секогаш ќе ми биде посебна“.

Останатите планински фотографии погледнете ги во продолжение.

Претходен написи
Попова Шапка и Маврово забелеа, засега недоволно за ски активности
Следен напис
Викенд прогноза за 14-15 јануари