Повик за волонтери за Titov Vrv Skyrace

Вести

ПК Македон бара волонтери – активни дечки и девојки кои ќе им помогнат и ќе придонесат кон организација и реализација на петтото јубилејно издание на Titov Vrv Skyrace, кое е и воедно државно првенство на Македонија во скајранинг.

Во најавата стои дека oд волонтерите треба најмногу лoгистичка поддршка за време на трката на 04.06, односно долж тркачка патека, за следниве контролните точки:
Контролна точка 1- Антени,
Контролна точка 2- Карабунар -Бакардан
Контролна точка 3- Седло под Титов
Контролна точка 4 -Титов врв (со преспивање од претходниот ден)
Критериуми:

  • добра психо-физичка кондиција
  • основна опрема за планина (разгазени планинарски кондури, кабаница)
  • да се постари од 18 години

Учесниците че бидат компензирани со:

  • финансиски надоместок (дневница)
  • lunch пакет-оброк
  • стартен пакет и Благодарница
  • Сите заинтересирани кои сакаат повеќе детали, може да го контактираат клубот.
Претходен написи
Најава за Titov vrv SkyRace 2023
Следен напис
На денешен ден пред 34 години Димитар Илиевски – Мурато се искачи на Еверест