Појаснување на делумната забрана за движење во шумите

Вести

СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ВОДНО, ШАР ПЛАНИНА, ПЕЛИСТЕР, ГАЛИЧИЦА, МАВРОВО

Директорот на ЦУК Стојанче ангелов денес објави појаснување на Делумната забрана за движење во шумите и шумското земјиште на ЈП Национални шуми:

Оваа делумна забрана се однесува исклучиво на шумите со кои стопанисува ЈП Национални Шуми.

Било кои лица кои имаат желба да планинарат во подрачјата во кои движењето е ограничено можат да побарат писмено одобрение за движење во една од 30-те локални подружници на ЈП Национални шуми.

ДЕЛУМНАТА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НЕ СЕ ОДНЕСУВА НА:

– Парк шумата Водно

– Националните паркови Маврово, Галичица, Пелистер и Шар Планина.

Претходен написи
Од утре стапува на сила Делумна забрана за движење низ шуми
Следен напис
Од денес делумна забрана за движење во парк-шумата „Водно“ и во паркот на природата „Гази Баба“