Презентација на Сашко Кедев

Вести

На 13 декември 2022 година во Големата сала на Филхармонија со почеток од 19 часот ќе се одржи Презентација на еден од нашите најуспешните искачувачи на високите планини во светот, д-р Сашко Кедев.

Ќе следат Презентации на успешно искачените 5 од вкупно 14 осум илјадарки во светот и тоа:

1. Еверест (8.848 мнв.) во 2009 г.

2. Манаслу (8.163 мнв.) во 2021 г.

3. Даулагири (8.167 мнв,) во 2022 г.

4. К2 (8.611 мнв.) во 2022 г.

5. Броад Пик (8.051 мнв.) во 2022 г.

Претходен написи
36. ЕКСПО-ЗИМ – САЕМ НА ЗИМСКА СПОРТСКА ОПРЕМА
Следен напис
Филм за првото искачување на Еверест од страна на Србин