Сашко Кедев се искачи на K2!

Вести

Сашко Кедев утрово се искачи на K2 (8611) m., вториот највусок врв на светот.

Објава на официјалната организација и тим кој го искачи врвот:

Многу сме среќни да споделиме со сите вас дека целиот наш тим стигна до врвот на вториот највисок врв во светот (Mt.K2-8611m) денес наутро (22 јули 2022 година) помеѓу 8-9 часот (по локално време во Пакистан)
честитки до сите искачени.

Список со имиња на искачените:

 1. Mingma G 🇳🇵 (4th summit of Mt.K2)
 2. Dawa Gyalje Sherpa 🇳🇵
 3. tamting Sherpa 🇳🇵
 4. Pasang Namgel sherpa 🇳🇵
 5. Lakpa Tamang 🇳🇵
 6. Angdu Sherpa 🇳🇵
 7. Dawa Sherpa 🇳🇵
 8. Tsering sherpa 🇳🇵
 9. Pemba TenzingSherpa 🇳🇵
 10. Sonam Tashi sherpa 🇳🇵
 11. Nima Dorjee Sherpa 🇳🇵
 12. Pemba Cheri sherpa 🇳🇵
 13. Shah simshali 🇵🇰
 14. 王钟 Wang Zhong 🇨🇳
 15. 高立 Gao li 🇨🇳
 16. Mr Aleksandr Yul Gromen 🇩🇪
 17. Ms Gina Marie RZucidlo 🇺🇸
 18. Ms Jennifer Lyn Drummond 🇺🇸
 19. Mr.Par Stefan isgren 🇸🇪
 20. Ms Jill Wheatley 🇨🇦
 21. mr Sashko Kedev-🇲🇰
 22. Mr Rene Michael Bergsma Netherland
 23. Mr Naoki Ishikhawa 🇯🇵

Уште еднаш огромни честитки до сите искачени и ви посакувам безбедно спуштање.

Водач: Mingma G
Технички партнер: Непал Национална асоцијација за водичи во планина – NNMGA

Претходен написи
Од удар на гром на Мал Триглав повредени 18 планинари,
Следен напис
Ослободителна пресуда за таткото и ќерката од Косово кои бесправно градеa бунгалови во Леуново