Снежен леопард виден на врвовите на регионот Еверест

Вести

Снежен леопард е виден над 5000 метри во Хумбу во регионот на Еверест. Американскиот фотограф Китија Павловски сними фотографија од снежен леопард на надморска височина од повеќе од 5.000 метри, спомна таа на својата веб-страница. Таа го фотографирала снежниот леопард на 8 октомври. Рече дека ги следела стапалките на снежниот леопард на надморска височина од 5.164 метри. Го напушти Горахшеп во 4 часот наутро за да го фати снежниот леопард.

Претходен написи
ЦУК вечерва со голема спасувачка акција
Следен напис
Почина планинарот кој падна од карпа кај Титов Врв