Стартува скијање на Маврово

Вести

Вечерва весело низ Мавровија, од утре 5 јануари почнува кавко такво скијање на жолтиот лифт. Денес ратраците работеа, патеките на Бистра имаат 20на см снег, но пред нас се снежни денови. Се очекува наскоро да работи и Галички лифт. Моментално горе на ски терените температурата е -1.8°C , умерен ветар 17.3 km/h од јужен правец (High gust 43.3 km/h @ 10:59) Работи и системот за вештачко заснежување.

Претходен написи
Воздушниот притисок го прави Монт Еверест „понизок“ за стотина метри
Следен напис
Жената која го исчисти Монт Еверест