Ценовници 2022 за ски карти Копаоник

Вести

Десетина проценти повисоки цени на ски картите за сезона 2022. Попустите во претпродажбата на ски картите корисниците можат да ги користат исклучиво „онлајн“, преку онлајн продавницата на Скиjaлишта Србија и исклучиво со платежни картички.

Скиjaлишта Србија од сезонава воведоа одредени новини во категориите ски карти, па оние кои сакаат да одат на скијање повеќе од еднаш во текот на сезоната, ќе можат да купат билет 20 во сезоната и да си ги искористат скијачките денови како што им одговара. Исто така, од оваа се нудат специјални билети кои вклучуваат ноќно скијање. Покрај овие категории, Скиjaлишта Србија воведоа и целосно нова „бејби“ картичка наменета за деца до 5 години. Картичката „Бебе“ е воведена исклучиво заради безбедноста на најмладите скијачи за да можат да ги користат оние патеки кои се прилагодени на нивните скијачки вештини.

Почетокот на скијачката сезона на Копаоник е планиран за тој период од 9 до 12 декември, по што ќе следи отворање на сезоната на Стара Планина, а потоа на Торник на Златибор.

Во прилог и компаративна табела за цени на ски карти Копаоник и Јахорина

целосен ценовник на ски карти

Претходен написи
Ќе дојде ли студот многу порано годинава?
Следен напис
Ценовник ски карти 2022 Маврово