Чо Оју (8201 м) зимско искачување 2021/22

Вести

Се сеќавате на овој господин од Зимскиот К2 тим на Мингма Г? Овојпат Гелје Шерпа планира да се искачи на Чо Оју од Непалската страна, а исто така ќе се обиде да постави нов рекорд како најмлад алпинист што ги искачил сите 14 8000-ки. Тој планира сам да се искачи на Чо Оју. Но финансирањето за овој подвиг е прилично тешко. Зимата е веќе тука и нема доволно време да најде спонзорство, па го создаде gofundme преку кој бара помош да го оствари својот сон бидејќи доаѓа од многу оддалечена област на Непал каде што се уште живеат под светлина на свеќи, а не на струја. Ова е како да купите билет за да го следите неговото искачување и да уживате во неговото зимско искачување на Чо Оју преку непалската страна.

Претходен написи
Движење низ планина во зимски услови
Следен напис
Меѓународен ден на планината 2021