Шар Планина се буди

Вести

После долгата снежна сезона Шар Планина почна да се буди од хибернација. Процесот на природни циклуси на планина е краток, сите работи се случуваат во еден забрзан временски период од неколку месеци. Животот и еволуцијата на планина нема време како животот во низините, додека трепнеме ќе ја гледаме октомвриската варијанта на снежни врвови.

фото Матеја

Претходен написи
Outdoor festival „Сакам промаја“ 2022 Демир Капија
Следен напис
На ВОДНО 2.000 ПЛАНИНАРИ, ВЕЛОСИПЕДИСТИ СЕ НАТПРЕВАРУВАА ЗА „Прв до врв“