Шерпа спасува алпинист во „зоната на смртта“ на Еверест

Вести

Непалски шерпа спасил малезиски алпинист пронајден како се држи за јаже под врвот на Монт Еверест. Тоа е област позната како „зона на смртта“, каде што успешните спасувања се многу ретки.

Претходен написи
Планинари на Монт Еверест се сопнуваат на купишта ѓубре од минатите експедиции
Следен напис
Науката за вежбање при студено време – носете мерино