Анализа на женска стартната листа алпско скијање кој доминира

Вести

Каков е распоредот на силите, просечната возраст и бројот на жени од секоја нација застапени во топ 60 на стартната листа на Светскиот куп на ФИС.

Иако можеби станува збор за статистичка аномалија, просечната возраст во сите четири настани кога ќе се земат предвид последните три сезони се искачи на највисоката возраст во текот на минатата зима. Олимписко влијание или тренд, податок за следните неколку години.

Имајте на ум дека просечната возраст на скијачите во брзински настани е повисока отколку во техничките дисциплини.

Ви ги даваме фактите за да можете да одлучите што значат овие податоци.

2020 година

2022 година

Претходен написи
На денешен ден пред 33 години Димитар Илиевски – Мурато се искачи на Еверест
Следен напис
Пролетни состаноци на УИАА и годишни собранија на ЕУМА и БМУ во Скопје