7 дена на Антарктикот

Вести

Погледнете го ова видео за да видите како е да се поминат 7 дена на Антарктикот.

Во овој блог за патувања на Антарктикот, ќе видите како е да летате од Кејп Таун до единствената писта за приватен авион на Антарктикот, а потоа да поминете една недела летајќи околу Queen Maud Land на Антарктикот. Ќе се бориме против ветровите на ураганската сила и негативните температури од 35 степени за да посетиме место на мапата што е речиси невозможно да се достигне. На патот, ќе видиме како е да се помине една недела на најстудениот, најсувиот и најветровиот континент.

Јужниот пол е најјужната точка на планетата и секоја година го посетуваат помалку од 500 туристи. Дури и ако сè оди совршено – што, се разбира, нема – да се стигне до таму едноставно не е лесно.

Претходен написи
Алекс Хонолд се искачи на врвот Винсон на Антарктикот: „Се чувствував шокантно лошо“
Следен напис
The I.C.E. St.Moritz – интернационален high-level настан