Аудио документарец за мијачкото село Лазарополе

Вести

Аудио документарец за мијачкото село Лазарополе, сместено во Западна Македонија на падините на Бистра, дел од националниот парк Маврово. Ова прекрасно креативно аудио парче е посветено на неговата историја и природните убавини кои го опкружуваат. Документарецот содржи звуци од Лазарополе, околните врвови, шумите, црквата. А паралелно и интервјуа со автори кои имаат напишано книги за селото, неговата историја, записи на поетот Јован Ламбески, како и коментари од жителите.

Интервјуто го прави Натали Славковска

Музика и пеење Емили Славковска

Сценарио и монтажа Тони Димитров

Претходен написи
Момче загина од пад од прозорец на гондола
Следен напис
MoReSCE 2023 – ОДРЖАН НАЈГОЛЕМИОТ САМИТ НА ПЛАНИНСКИ ЦЕНТРИ ВО РЕГИОНОТ