FIS Development Camp за македонските бордери

Вести

Скијачка федерација на Македонија организираше обука на FIS Development Camp за македонски freestyle бордери. 

Сноубордерите Марко Петровски и Иван Георгиев беа дел од едукативниот камп одржан во Холандија и Белгија. Покрај теоретското знаење со кое се стекнаа, имаа и практични тренинзи и обуки во специјално опремените тренинг центри со цел подобрување на искуството и стекнување со нови вештини. Скијачка федерација на Македонија и FIS продолжуваат со несебична поддршка на сите типови скијачки спортови. 

Претходен написи
Portes du Soleil скијање од бајките низ Франција и Швајцарија
Следен напис
На денешен ден…