FIS Rollerski меѓународни натпревари

Вести

Најава, FIS Rollerski меѓународни натпревари 2022 година. Во организација на скијачката федерација на Македонија, кон крајот на летото, месец август и септември се резервирани за FIS Rollerski натпревари кои ќе се одржат на три локации низ Македонија.

 Пелистер 15.8 – 19.8

 Крушево 19.8 – 21.8

 Пониква 10.9 – 11.9

Претходен написи
Попова Шапка со нова летна содржина АТВ и МТБ возење низ Шар Планина
Следен напис
Норвежанка и двајца Шерпи поставија рекорд во искачување на шест 8 илјадарки за 29 дена