Сашко Кедев го искачи Анапурна!

Вести

Возбудени сме да ја споделиме веста дека 5 клиенти и 7 шерпи од Imagine Nepal го достигнаа врвот на планината Анапурна во 11:15 часот на 15 април 2023 година. Ова е првиот врв во сезоната на планина од 8000 метри.

Честитки за тимот и безбедно враќање!

Список на искачени:

1. Kili Pemba Sherpa

2. Tamting Sherpa

3. Phur Galjen Sherpa

4. Dawa Sherpa

5. Tshering samduk Sherpa

6. Suman Gurung

7. Ngima Nuru Sherpa

8. Wang Zhong-China

9. Naoki Ishikawa-Japan

10. Sashko Kedev-Macedonia

11. Maria Alexandra Danila-Romania

12. Nadia lisa khoso-England

Џил Витли и Пемба Чири Шерпа се искачуваат низ кулоарот кон врвот.

Претходен написи
Тројца шерпаси исчезнаа на Монт Еверест откако беа затрупани во лавина
Следен напис
Готов е дизајнот за првата Македонска бесконечна трансверзала