Италијанските ски центри затворија за јавност

Вести

Ширењето на Ковид-19 и несогласувањето со правилата повлекоа сериозни реакции.

Сликата од викенд редиците додека се отвораше италијанскито центар Червинија, очигледно го наруши социјалното растојание, станаа вирални со бурни реакции во јавноста.

Веднаш добија непосреден политички одговор и одморалиштето беше затворено.

Италија сега привремено ги затвори сите скијачки патеки и се стравува дека ова може да трае до 24 ноември.

Професионалните скијачи и тркачи се ослободени и им е дозволено да тренираат.

Тие се на отворено и тренираат во Вал Сеналес и Пасо Стелвио.

Previous Post
МЛАДИОТ АЛЕКСАНДАР КОЈ БОЛЕДУВА ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЈА ИСПОЛНИ ЖЕЛБАТА СЕ ИСКАЧИ НА ТИТОВ ВРВ
Next Post
Eurostar ски возот нема да ги носи скијачите до своите омилени ски центри