Јужна хемисфера oтвара откако рано им падна снегот

Вести

Ски центрите низ Јужна Америка почнаа да отвараат откако рано им падна снегот.

Катедралот Серо во близина на Барилоче во Аргентина минатиот викенд отвори неколку патеки, а планините веќе имаат длабок снег.

Неколку ски зони во Чиле најавија дека ќе бидат отворени претстојниот викенд.

Corralco во Чиле вели дека ќе биде отворен во сабота, 18-ти мај и ќе фунцкионира до крајот на нивната сезона август/септември.

Повеќето ски центри во другите делови на јужната хемисфера, од Австралија, Нов Зеланд, Јужна Африка постепено ќе се отвораат следниот месец.

Во наша близина за оние кои уживаат во зимскиот туризам и ски спортови останува на располагање лимитирана понуда на северната хемисфера.  Се уште се оперативни стандардните глечери во Австрија, HintertuxKitzsteinhornMolltalerStubai, Les2Alps во Франција, швајцарските Zermatt и Saas Fee, некои ски центри низ Скандинавија.

Северна Америка, во Калифорнија Mammoth Mountain и Palisades Tahoe, Winter Park во Колорадо

Претходен написи
Пензионерите се враќаат на сцена
Следен напис
42рo традиционалното искачување на Титов Врв