Како најсоодветно да спакувате ранец за планинарење?

За прв пат одите на планинарење и сакате да се подготвите што е можно подобро за турата што ве чека. Веројатно се прашувате како најдобро да се спакувате. Сите можеме да ги ставиме работите во ранците, но кога е во прашање планинарењето, треба да научиме како да спакуваме ефикасно. Добрата организација на просторот во ранецот … Продолжи со читање Како најсоодветно да спакувате ранец за планинарење?