Конкурс за ски спасители ски патролери

Вести

Македонското здружение за ски спасители во рамките на скијалишта објави конкурсот за прием на нови членови. Рокот за пријавување е до 20 ноември 2023 година. Линкот за пријавување се наоѓа на веб страната www.mzss.info

Македонското здружение за спасители на скијалишта е основано во 2023 година од искуси ски патролери, ентузијасти и љубители на скијањето. Здружение составено од две лиценцирани медицински лица, обучени и искусни спасители на скијачки терени за пружање прва помош, план и начин за евакуација од жичара, организација и транспорт на повреден. Пред основањето на ова здружение, неговите членови работеа во рамките на ски центарот Маврово, во континуитет повеќе скијачки сезони.

Претходен написи
Ако му ја мислите каков туринг вез да купите
Следен напис
Попова Шапка Набави сезонска ски карта по промо цена