Копанки доби ново ратрак засилување

Вести

Pisten Bully 600 Polar, една од трите машини кои ги набави Елем Турс, пристигна за ски центарот Копанки на Пелистер. Станува збор за навистина моќна машина со тежина од 8-9 тони зависно од вградената опрема, а користи Mercedes мотор со снага од 520hp, 2,200 Nm при 1,300 rpm. Потрошувачката на овие ратрак машини започнува од 20 литри нафта на час.

Претходен написи
Матерхорн исчезнува од логото на Тоблероне
Следен напис
Викенд планинска прогноза 11-12 март