Дополнителни ратраци за Попова Шапка и Копанки

Вести

Елем Турс изврши набавка на три нови ратраци за потребите на ски центрите Попова Шапка на Шар Планина и ски центарот Копанки на Пелистер.

Станува збор за две машини Pisten Bully 600 и една Prinoth Everest, кои наскоро ќе пристигнат во Македонија. Со оваа инвестиција како што изјави директорот Адем Авзиу значително ќе се подобрат перформансите за квалитетна обработка на снегот, а со тоа и подобрени скијачки услови на ски патеките.

Претходен написи
ИЛЕГАЛНИ АКТИВНОСТИ ВО ШУМАРСТВОТО И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ СПОРТОВИ
Следен напис
Смртоносна сезона на највисоката планина во Јужна Америка