Новогодишна викенд метео прогноза 31-1

Вести

Ќе го завршиме декември со фактот дека повеќе снег на планините имавме во ноември. Пред нас е уште еден сончев викенд, нормално пред се на планините, бидејќи низ котлините и понатаму ќе има услови за појава на ниска облачност, Но со помала зачестеност од минатите два викенди.
Во принцип викендов повторно ви требаат крема за сончање и куси ракави за движење во планина.

САБОТА: 

Ведро време со одлична видливост.

Просечна висина на 0°С изотерма на пладне:  2500 метри.

Температура на слој на воздух на 1500м на пладне:  околу 6°С.

Ветер на 1500м: Слаб северен.

Ветер над 2000м:  Слаб северен.

НЕДЕЛА: 

Ведро време со одлична видливост.

Просечна висина на 0°С изотерма на пладне: 3400

Температура на слој на воздух на 1500м на пладне: околу 7°С

Ветер на 1500м: Слаб јужен.

Ветер над 2000м:  Слаб северен

ПОНЕДЕЛНИК

Ведро време со одлична видливост.

Просечна висина на 0°С изотерма на пладне: 3400

Температура на слој на воздух на 1500м на пладне: околу 8°С

Ветер на 1500м: Слаб јужен.

Ветер над 2000м:  Слаб северен

Засега, се поизвесно е дека без снег остануваме барем до крајот на првата декада од јануари 2023та.

Глигор Митковски – Метеопро

Претходен написи
Демолирана внатрешноста од планинската кула на Титов врв
Следен напис
Како да ја изберете најсоодветната должина на скиите