Новогодишните празници без скијање

Вести

Новогодишните празници без скијање. Прогнозата не е во прилог на оние кои планираат скијање за нова година, а уште помалку за ски центрите кои и онака управуваат со малку скијачки денови. Топлиот јужен ветар ги збриша првите слоеви подлога, а системот за вештачко заснежување во Маврово чека повеќе температури во минус. Наспроти регионалната суша, алпите ќе бидат хранети со влага и снег за време на празниците се до нова година.

Значи да повториме снег и скијање нема во ниту еден ски центар низ Македонија.

Претходен написи
Надојдената Радика урна мост што води кон селата Нистрово, Бибај, Тануше, Грекај и Нивиште
Следен напис
КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ – ТУРИЗМОТ ВО ОПАСНОСТ