Прооден Stelvio највисокиот планински превој

Вести

Оваа сезона многу снег и се уште опасност од лавини. Деновиве се работи на расчистување на целата алпска рута од швајцарска и италијанска страна. Преминот преку Bormio до Stelvio е прооден.

Passo Stelvio e марканта дестинација познато по многу филмски сцени, брзи коли и мотори. Еден од најстрмните и највисок премин во Европа. Во поново време атрактивен за се поголемиот број моторџии кои ја минуваат оваа дестинација. Како е времето и амбиентот, тековно можете да следите преку нивните веб камери

Претходен написи
Австралиските ски центри отворија
Следен напис
Влијание на климатските промени врз планинарењето на Алпите