The Sarenne Alpe d’Huez најдолгата црна класифицирана патека во Европа

Вести

Десетина до петнаесет минути скијање со неколку попатни супер видиковци, спуштање речиси 2000 метри висинска разлика. Патеката The Sarenne дел од истоимениот глечер во рамките на францускиот супер ски центар Alpe d’Huez. Стартната точка е на 3330 метри на врвот Pic Blanc, а крајната точка е на околу 1400 метри, долга 16 км. Доколку сте дел од француските ски тури кои ги правиме, а не сте биле Alpe d’Huez, ја препорачуваме како must tour…

#nehar #skimacedoniaontour

Претходен написи
Збогатен ноќниот живот во Маврово со енергијата на скопската шема
Следен напис
Лесото го афирмира скијањето во Африка години наназад