Викенд планинска прогноза 18-19 март

Вести

Од снег в четврток наутро до исклучително топло за време на викенд. Ама, па барем ведро ќе биде.

САБОТА: 

Претежно ведро време. Одлична видливост.

Просечна висина на 0°С изотерма на пладне:  2100 метри

Температура на слој на воздух на 1500м на пладне:  
Запад: Околу 4°С.
Исток:  Околу 5°С.

Ветер на 1500м:

Запад: Слаб запад – северозапад

Исток:  Слаб запад – северозапад

Ветер над 2000м:  

Запад: Умерен до засилен северозапад

Исток:  Умерен до засилен северозапад

НЕДЕЛА: 

Претежно ведро време. Одлична видливост.

Просечна висина на 0°С изотерма на пладне:  
Запад: 1600 метри.
Исток: 1500 метри

Температура на слој на воздух на 1900м на пладне:  
Запад: Околу 7°С.
Исток:  Околу 3°С.

Ветер на 1500м:

Запад: Умерен север

Исток: Умерен север

Ветер над 2000м:

Запад: Умерен север

Исток: Умерен север – североисток

Од можни ризици викендов, внимавајте да не изгорите за сонце. До душа имајте на ум и  дека наглото затоплување ќе има влијание на стабилноста на снегот.
Уживајте на планина.

Претходен написи
Планинари достигнаа 7.577 метри на Хималаите со падобраН
Следен напис
ПСК Бистра Гостивар организира четири планинарски искачувања