Водечкиот светски саем InterAlpin ја разоткрива својата глобална моќ

Вести

Минатата недела skimacedonia беше присутна на InterAlpin во Инсбрук.

Присуството на сите клучни играчи во меѓународната индустрија за aлпски технологии, премиерите на иновативни технологии и високото ниво на интерес што го покажаа трговските и обичните посетители и носителите на одлуки од сите континенти, вклучително и министри и високо рангирани меѓународни деловни делегации, ја поддржаа позицијата на InterAlpin како водечка индустриска платформа.

По четиригодишна пауза поради ковид, 24-тото издание на INTERALPIN ја истакна неговата непрекината глобална сила и привлечност како водечки светски саем. За три дена, алпската метропола Инсбрук беше центар на индустријата за жичарници, лифтови, машини, алпска технологија за преку 35.000 посетители од сите страни на светот.

„Исклучително задоволен што INTERALPIN 2023 успеа да ја продолжи својата важна улога како најмеѓународно место за состаноци во индустријата и беше потврден од трговските посетители како водечки светски саем за алпски технологии. Иновативната моќ на индустријата е импресивна, а иновации, концепти и решенија беа презентирани од околу 650 изложбени компании од над 50 држави. Мојата голема благодарност упатувам до сите изложувачи и партнери, како и до многубројните трговски посетители“, резимира директорот Кристијан Мајерхофер.

Следното издание на INTERALPIN е од 07-09 мај 2025 година.

Претходен написи
„Македонија виа Италија“ изложба на фотографии од Влатко Рафески
Следен напис
Снег на македонските планини