Важно известување за Титов врв Skyrace

Вести

Организацискиот тим на трката Титов врв Skyrace е во комуникација со бројни метео стручни лица во земјава и активно ги следи веб страните за прогноза на времето и променливиот врнежлив циклон кој го зафати овој дел од Балканот.

Со моменталната прогноза најверојатно ќе дојде до промена и кратење на рутата на ТитовВрв SkyRace 2022, посебно на високите делови над 2300мнв.

Денес ќе биде објавена конечната одлука и евентуалната промена/кратење на патеката. Безбедноста е на прво место.

Претходен написи
13 Climbing Festival – Демир Капија
Следен напис
Македонија во топ 10 планински земји