Забраната за движење на возила до Средно Водно

Вести

Од денеска стартуваше забраната за движење на возила до Средно Водно.

Граѓаните на Водно за викенди и државни празници ќе можат да стигнат само со автобус. Град Скопје на клучката кај патот за Сончев Град и кај манастирот Свети Пантелејмон постави знаци за забрана за движење на возила.

До Водно од овој викенд покрај постајната линија 25 која тргнува од Транспортен центар, ќе возат и новите линии 25А која тргнува од катната гаража на улицата свети Кирил и Методиј и 25Б од автобуската кај Цветен пазар. Возењето со автобусите е бесплатно а исто така нема да се наплатува паркирање на паркингот спроти поранешна „Нова Македонија“ и во катната гаража.

Новите автобуски линии ќе возат од 9 до 15 часот по следниов распоред:

25А

Катна гаража                                              Средно Водно

9:20    часот                                                  10:00 часот

10:00  часот                                                  11:00 часот

10:50  часот                                                  12:00 часот

11:50  часот                                                  13:00 часот

12:50  часот                                                  14:00 часот

13:50  часот                                                  15:00 часот

25Б

Цветен пазар (Дом на печат)                   Средно Водно

9:30    часот                                                  10:20 часот

10:10  часот                                                 11:20 часот

11:10  часот                                                  12:20 часот

12:10  часот                                                  13:20 часот

13:10  часот                                                  14:20 часот

14:10  часот                                                  15:20 часот

Претходен написи
Нижеполе скијање од 17 до 22 часот
Следен напис
Попова Шапка ќе работи само за викенд