ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШУМА

Вести

ИНФОРМАЦИЈА : Ги информираме сите планинари, рекреативци и вљубеници во планина дека од денес (понеделник, 17-ти јули) започнува ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШУМА насекаде низ Македонија.

За било какво движење низ шума потребно е да се извади ДОЗВОЛА која се вади во градовите на ЈП Македонски шуми надлежни за реонот каде се одвива движењето низ шума.

Забраната важи и за движења во националните заштитени подрачја Јасен, Маврово, Попова Шапка и Пелистер. 

Претходен написи
Реализирано 8-то издание Tour De Galicica
Следен напис
Крушево домаќин на 13та македонска извидничка смотра