ИЛЕГАЛНИ АКТИВНОСТИ ВО ШУМАРСТВОТО И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ СПОРТОВИ

Вести

Настанот ИЛЕГАЛНИ АКТИВНОСТИ ВО ШУМАРСТВОТО И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ СПОРТОВИ ќе се одржи на 25 февруари (сабота) 2023 година во големата сала на Даре Џамбаз, со почеток од 10 часот. Поканата важи за сите планинарски клубови членки на ФПСМ и заинтересирани планинари.

Програма:

10-11 ч.
ИЛЕГАЛНИ АКТИВНОСТИ ВО ШУМАРСТВОТО И
НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ СПОРТОВИ
Третирање на илегалните активности во националната законска регулатива (постојна и новопредложена) со осврт на сфери од интерес за планинарските друштва.
Видови на илегални активности во шумарството и нивното влијание на планинарските активности.
презентација:
М-р Владимир Стојановски,
асистент на „Ханс Ем“ Факултет во Скопје
и
М-р Сашо Петровски, менаџер во РЕФОРД
11-12 – Дискусија
12:00 – Комисија за животна средина – Претставување
12:15 – Комисија за Планинарски патеки – Иницијативи

Претходен написи
Викенд планинска прогноза 25-26 февруари
Следен напис
“Ројалти” меѓу материјалите, австралиска мерино волна