СЕЗОНСКИ СКИПАС ОД СРБИЈА ВАЖИ ВО ЦРНА ГОРА И ОБРАТНО

Вести

Во текот на зимската сезона 2022/23, сопствениците на сезонски ски карти во Србија ќе можат да ги користат скијачките центри во Црна Гора три последователни дена. Истото важи и за оние кои купуваат сезонска ски карта во Црна Гора, кои ќе имаат можност да скијаат три последователни дена во ски центрите во Србија.

Ова е предвидено во Договорот за деловна соработка што го потпишаа Јавното претпријатие скијачки центри на Србија и скијачките центри на Црна Гора.

Договор за продолжување на соработката во петок 14 октомври 2022 година беа потпишани во просториите на Ски-центарот на Србија, директорот на Јавното претпријатие на Ски-центарот на Србија, Дејан Ќика и директорот на ски-центарот на Црна Гора, Ѓуро Милошевиќ.

На овој начин, скијачите, иматели на сезонски билети за скијање од Црна Гора, можат да скијаат три дена бесплатно на Копаоник, Стара планина или Торник. Скијачите од Србија кои имаат сезонска карта за скијање можат да ја искористат истата можност во ски центрите Колашин 1600, Савин кук или во ски центарот Вучија.

Претходен написи
Innsbruck Powder People
Следен напис
Копаоник стартува на 8ми декември