Семејство од Чешка со две деца кампуваше во Маврово

Вести

„Радоста на децата кога го поставувавме шаторот беше неизмерна. Нема поубаво чувство од будење во природа, непроценливо е искуството за целото семејство“ – раскажува Михал Вит, кој потекнува од Чешка, но живее во Македонија, за кампувањето со неговите сакани во Маврово.

Лада и Михал се по потекло од Чешка, но во моментов живеат во Македонија со своите ќеркички, на возраст од 4 и 6 години. Секое слободно време го користат за да уживаат во природните убавини на нашата земја.

Целата сторија прочитајте ја тука.

Претходен написи
„Амфора“ влезе во големото европско семејство за заштита на животната средина
Следен напис
Врската на скијачките трки со бизнисот со скијање