Снегот засили со присуство растат и апетите за скијање

Вести

Како снегот е се поприсутен, така и скијачките апетити растат.

Повеќе австриски, француски, италијански ски центри деновиве со солидна снежна покривка. Регионално забелеа и големите балкански двеилјадарки, вклучувајќи ги и Шара и Кораб. Добра најава за сезоната 2022. Според метео прогнозите и разговор со оние кои го следат и времето дури и за земјоделски прогнози, се очекува барем за скијачите и бордерите квалитетна зима со повеќе снег и студени периоди. Период во кој сите треба да си направиме попис и ревизија на опремата. Една од подобрите вести е дека патување и скијање во странство ќе има, а ние се враќаме на супер хедонистичките тури , вино, француски сир и километарските ски патеки низ француските алпи. Изненадувања ќе има најмалку со три дестинации кои гарантираат квалитетно скијање и уживање во францускиот монденски шарм на елитно скијање. Секако и на локалната сцена скијањето и ски туринг календарот ќе биде присутен со прифатливи скијачки дестинации и за новите ски планинари, причина плус да се биде спремен за снежниот адреналин.

Претходен написи
Дали искачувањето на „вистинскиот врв“ на Манаслу ќе стави крај на историската дебата за планините во Непал?
Следен напис
Како да изберете соодветна големина на ски кацига