Како да изберете соодветна големина на ски кацига

Единствено нешто што треба да направите е прецизно да го измерите обемот на вашата глава и секако според табелата да изберете соодветна големина. Кај некои производители постојат разлики во класификацијата од S до XL, пример кај некој производител, обемот од 55 cm е во крајната зоната на S , а кај друг во почетната зоната на М величина. Затоа при купување доколку е возможно побарајте и ваков ориентир од конкретниот бренд за кои сте заинтересирани.

Претходен написи
Каква опрема е потребна за турно скијање
Следен напис
Какви се позициите во хотелиерството кој е водечки во приходи
Мени