24 часа непланирана Бистра Маврово

Вести

Викенд, сабота, доцна вечер тргнавме кон Луково поле (тромеѓето со Албанија и Косово), да истражуваме нови територии. Долгиот макадам и шумски пат од технички причини вондредно не вратија назад, завршиме на Царевец, Маврово.Таму не пречека мирољубивата Бистра, чекавме да раздени, па искачивме кон Меденица, 2163 m.
П.С. Чувајте ја природата, отпадоците понесете ги назад со себе. Направивме и мало собирање на туѓ отпад, ја оставивме планината почиста од тоа што ја затекнавме. ♻️

Претходен написи
Обновени инфо таблите во рамките на НП Галичица
Следен напис
Градежен инвестициски бум од кој корист имаат само поединци