Градежен инвестициски бум од кој корист имаат само поединци

Вести

Можеби едно потпорно ѕитче и доградба на подрумчето нема да го наруши еко балансот, но илјадници самоволија на долг рок создаваат визулен “Бангладеш” во очите на туристите. Масовно градење во срцето на зимските центри само ја руши и онака катастрофалната слика и имиџ кои владеат низ сите туристички локалитети.

Сцена од последните инвестициски активности во туризмот на Попова Шапка. Кој кај сака копа, гради, ѓубри и наѓубрува. Узурпација на земјиште и илјадници несоодветни или нелегално изградени објекти има низ сите планински туристички зони и ски центри.

Претходен написи
24 часа непланирана Бистра Маврово
Следен напис
Како изгледаше журката над Полог и Скопје гледана од Бистра