Американскиот западен брег со неверојатен старт на ски сезона

Вести

Додека нашиот регион омекнува од јужните струења, скијачките зони на американскиот западен брег имаат неверојатен старт на ски сезона со голема снежна бура која се пресели од океанот.

Последната, според метеоролози шеста во последните недели, е една од најголемите досега и се прогнозира дека ќе испорача скоро 2 метри снег во калифорниските скијачки центри, кои веќе ги објавуваат најдлабоките снежни мерки во светот.

Претходен написи
Новогодишен Базар Попова Шапка
Следен напис
Каде може да се скија периодов