Дејан Тодевски втор на Приштина траил

Вести
Во нерамноправна битка со конкуренцијата на денешната трка на Prishtina Trails во Косово долга 40км со 1891м D+, Дејан Тодевски од ПК Македон со заостанување од 10 минути заврши на второ место со време од 3 часа 32 минути 16 секунди.
Како што изјави” Натпревар во нерамна борба со третото и четвртото место до 23км , односно истите користеа превозно средство на делниците во кои преовладува асфалтен пат. Забелешка и во поглед на маркациите кои беа доста отсутни”
Претходен написи
Најдолгата виа ферата во Швајцарија – Leukerbad
Следен напис
Petra Vlhova со хет трик во 6 дена на Светскиот Куп