Најдолгата виа ферата во Швајцарија – Leukerbad

Вести

Daubenhorn виа фератата е најдолгата во Швајцарија, со оценка К5 (екстреммно тешко). Изработен е од 2.000 метри челичен кабел, 215 метри скала и неколку мостови од челичен кабел. Потребни се добри 5 часа за да се искачите (скоро 1000 метри нагоре) и кога конечно ќе го достигнете врвот (2941 метар), сепак треба да преминете преку глечер и да одите по удолница 2 часа. На крајот на денот, можете да ги опуштите мускулите во вода во термалните бањи на Леукербад. Не само што ова е најдолгата во Швајцарија, туку е и најубавата. Има многу незаборавни моменти, вклучувајќи го гигантското знаме на Швајцарија и пештера со водопад. Ако сакате да видите како изгледа да одите на челичен кабел на голема надморска височина, проверете го видеото.

 

Претходен написи
Туристички старт-ап за патувања без летови
Следен напис
Дејан Тодевски втор на Приштина траил