INTERALPIN Messe Innsbruck 2025

  1. INTERALPIN Messe Innsbruck 2025
INTERALPIN Messe Innsbruck 2025 мајМај 06 2025 08:00 - мајМај 09 2025 16:00 Europe/Ljubljana

Водечкиот меѓународен саем за алпски технологии има причина за славење, 2024 година ја одбележува 50-годишнината од INTERALPIN. Она што започна во мал обем во 1974 година се разви во главното место за состаноци за индустријата за жичарници, машини, опрема и останати алпски технологии за ски индустријата во последните пет децении.

25-то издание на саемот, кој се организира на секои две години, ќе се одржи во 2025 година. Од 6-ти до 9-ти мај 2025 година, Messe Innsbruck повторно ќе биде жариште за меѓународната индустрија за жичници и алпска технологија и ќе ги пречека трговски посетители од над 130 нации.

Саемот во алпскиот град Инсбрук се разви заедно со проширувањето на алпските технологии, како и зголемениот број туристи кои го посетуваат Тирол во зима, за да стане најбараното место за состаноци во светот за индустријата со неспоредлива глобална привлечност. Кристијан Мајерхофер, управен директор на Congress Messe Innsbruck (CMI), ја разгледува историјата и значењето на INTERALPIN: „Congress Messe Innsbruck е воодушевен што ја прославува 50-годишнината од INTERALPIN. Долгата историја на водечката светска платформа за алпски технологии е импресивна и се заснова на иновативната сила на индустријата, како и посветеноста и експертизата на сите партнери, изложувачи и трговски посетители. Би сакал да им се заблагодарам на сите оние кои му помогнаа на INTERALPIN да прерасне во она што е денес и кои ќе продолжат да го обликуваат во иднина. Со нетрпение очекувам да ја прославам оваа годишнина во стил на 25-тото издание во 2025 година“.

Во 2023 година, INTERALPIN пречека над 35.000 трговски посетители од прибл. 130 нации со околу 650 изложувачи од над 50 земји.

Од 6-ти до 9-ти мај 2025 година, INTERALPIN повторно ќе обезбеди платформа за најновите иновации и жешки теми во индустријата.

INTERALPIN Messe Innsbruck skimacedonia

Import to Google Calendar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org