Macedonian ski touring adventure 2023

  1. Macedonian ski touring adventure 2023
25Јан
Macedonian ski touring adventure 2023 јануариЈан 25 2023 00:00 - мајМај 15 2023 00:00 Europe/LjubljanaShar Planina

January 2023 - may 2023
Почитувани пријатели, фанови, сите љубители на ски планинарството, skimacedonia сезонава 2023 година планира 5-6 ски туринг сесии низ македонските планини. Сите љубители на планините и скијањето можат да ни се придружат на овие тури и заедно да ги уживаме и скијаме убавините низ Македонија.
Зависно од амбиентот, локацијата и периодот во рамките на турите може да биде вклучена и АТВ асистенција, јавање коњи, превоз со ратрак, едрење имајќи во предвид дека после месец март снежната граница ќе биде на поголема надморска височина.  Во овие организирани тури нема се продаваат никакви услуги, а секој туристички сервис кој би го користеле ќе биде предмет на договор на групата.
ДЕСТИНАЦИИ:
Кораб - ски туринг февруари
Бистра - Меденица март
Шар Планина, Кобилица - ски туринг март-април
Шар Планина, Боговиње - ски туринг февруари
Бистра-Сандакташ - ски туринг февруари
Галичица - ски туринг и едрење март април
Кожуф back country камп март месец - април
===========
Back up тури
Јабланица, Стрижак
Пелистер, врв антени
Караџица- Миленков камен
За датуми и детали,следиме време и услови , а вие следете објави, најкраток период за најава 4-5 дена пред поаѓање 🙂

ОПРЕМА И УСЛОВИ:
- психофизичка подготвеност за качување во зимски услови;
- напредно ниво на скијање и сноуборд и искуство во скијање надвор од ски терени
- соодветна скијачка турно опрема или сплитборд за ски-планинарство - задолжително!
- соодветна топла облека за зимско движење во планина;
- кацига, ракавици, капа;
- лавинска опрема (ранец, лопата, трекер) според можностите ќе се обидеме да обезбедиме
ИСХРАНА:
- динамична лична храна од ранец;
- вода до 2 литра или термос топол чај;
Турите ќе се одвиваат според протоколи и запазување на мерки за безбедност

НАПОМЕНА:
- Секој учесник е должен да ги следи и почитува правилата и насоките на организаторот, во спротивно сноси лична одговорност за несаканите последици;
- Организаторот и водичите имаат право да исклучат член пред стартот на ски-планинарската тура доколку не ја поседува соодветната опрема за предвидената планинарска тура.
- Секој учесник може да биде исклучен од групата поради недолично однесување.
- Организаторот го задржуваат правото на измени на термините зависно од временските услови
За подетални информации, следете ги нашите турно настани или контактирајте не:
Христијан 078 309 807, Мики 071 781 978, Златко 078 814 808
==================
All mountain lovers and ski-mountaineers can join us in these ski touring sessions and together we can enjoy and ski the beauties throughout Macedonia.
DESTINATIONS:
Shar Mountain - ski touring and catskiing Karadzica - ski touring
Bistra-Korab - ski touring
Jablanica - ski touring
Galicica - ski touring and sailing
Pelister - ski touring and catskiing
Kozuf - ski touring and catskiing
Follow us for detail information
EQUIPMENT AND CONDITIONS:
- psycho-physical readiness for climbing in winter conditions;
- advanced level of skiing and snowboarding and experience in skiing outside ski slopes
- appropriate ski tour equipment or splitboard for ski mountaineering
- suitable warm clothes for winter movement in the mountains;
- helmet, gloves, hat;
- avalanche equipment (backpack, shovel, tracker)
NUTRITION:
- dynamic personal food from a backpack;
- 1-2 liters of water or a thermos of hot tea;
The tours will take place according to the protocols and observance of the measures for COVID 19.
WARNING:
- Each participant is obliged to follow and respect the rules and guidelines of the organizer, otherwise he bears personal responsibility for the unintended consequences;
- The organizer and the guides have the right to exclude a member before the start of the ski-mountaineering tour if he does not have the appropriate ski-mountaineering equipment for the planned mountaineering tour.
- Each participant can be excluded from the group due to misconduct.
- The organizer reserves the right to change the terms depending on the weather conditions
For more detailed information, follow our tour events or contact us:
skimacedonia@gmail.com
https://www.instagram.com/skimacedonia.mk/
https://www.facebook.com/SkiMacedonia
Import to Google Calendar

Location

Shar Planina

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org