Macedonian ski touring adventure 2024

  1. Macedonian ski touring adventure 2024
25Јан
Macedonian ski touring adventure 2024 јануариЈан 25 2024 00:00 - мајМај 05 2024 23:55 Europe/LjubljanaShar Planina

January 2024 - may 2024
Почитувани пријатели, фанови, сите љубители на ски планинарството, skimacedonia сезонава 2024 година, како и изминатите планира 5-6 ски туринг сесии низ македонските планини. Сите љубители на планините и скијањето можат да ни се придружат на овие тури и заедно да ги уживаме и скијаме убавините низ Македонија.
Зависно од амбиентот, локацијата и периодот во рамките на турите може да биде вклучена и АТВ асистенција, јавање коњи, превоз со ратрак, едрење имајќи во предвид дека после месец март снежната граница е на поголема надморска височина.  Во овие организирани тури не се продаваат никакви услуги, а секој туристички сервис кој би го користеле е предмет на договор на групата. За присуство задолжително е искуство во турно скијање, напредно ниво на скијање и соодветна опрема за движење во планина во зимски услови

 

ДЕСТИНАЦИИ:
Кораб - ски туринг февруари
Бистра - Меденица март
Шар Планина, Кобилица - ски туринг март-април
Шар Планина, Боговиње - ски туринг февруари
Бистра-Сандакташ - ски туринг февруари
Галичица - ски туринг и едрење март април
Кожуф back country камп март месец - април
===========
Back up тури
Јабланица, Стрижак
Пелистер, врв антени
Караџица- Миленков камен, врв Убава - Остри врв
За датуми и детали, следиме време и услови , а вие следете објави, најкраток период за најава 2-4 дена пред поаѓање 🙂

ОПРЕМА И УСЛОВИ:
- психофизичка подготвеност за качување во зимски услови;
- напредно ниво на скијање и сноуборд и искуство во скијање надвор од ски терени - задолжително!
- соодветна скијачка турно опрема или сплитборд за ски-планинарство - задолжително!
- соодветна топла облека за зимско движење во планина;
- кацига, ракавици, капа;
- лавинска опрема (ранец, лопата, трекер) според можностите
ИСХРАНА:
- динамична лична храна од ранец;
- вода до 2 литра или термос топол чај, задолжително!

Турите се одвиваат според протоколи и запазување на мерки за безбедност

НАПОМЕНА:
- Секој учесник е должен да ги следи и почитува правилата и насоките на организаторот, во спротивно сноси лична одговорност за несаканите последици;
- Организаторот и одговорните водичи имаат право да исклучат член пред стартот на ски-планинарската тура доколку не ја поседува соодветната опрема за предвидената планинарска тура.
- Секој учесник може да биде исклучен од групата поради недолично однесување.
- Организаторот го задржуваат правото на измени на термините зависно од временските услови
За подетални информации, следете ги нашите турно настани или контактирајте не:
Христијан 078 309 807, Мики 071 781 978, Златко 078 814 808
==================
All mountain lovers and ski-mountaineers can join us in these ski touring sessions and together we can enjoy and ski the beauties throughout Macedonia.
DESTINATIONS:
Shar Mountain - ski touring and catskiing Karadzica - ski touring
Bistra-Korab - ski touring
Jablanica - ski touring
Galicica - ski touring and sailing
Pelister - ski touring and catskiing
Kozuf - ski touring and catskiing
Follow us for detail information

EQUIPMENT AND CONDITIONS:
- psycho-physical readiness for climbing in winter conditions;
- advanced level of skiing and snowboarding and experience in skiing outside ski slopes
- appropriate ski tour equipment or splitboard for ski mountaineering
- suitable warm clothes for winter movement in the mountains;
- helmet, gloves, hat;
- avalanche equipment (backpack, shovel, tracker)
NUTRITION:
- dynamic personal food from a backpack;
- 2 liters of water or a thermos of hot tea;

WARNING:
- Each participant is obliged to follow and respect the rules and guidelines of the organizer, otherwise he bears personal responsibility for the unintended consequences;
- The organizer and the guides have the right to exclude a member before the start of the ski-mountaineering tour if he does not have the appropriate ski-mountaineering equipment for the planned mountaineering tour.
- Each participant can be excluded from the group due to misconduct.
- The organizer reserves the right to change the terms depending on the weather conditions
For more detailed information, follow our tour events or contact us:
skimacedonia@gmail.com
https://www.instagram.com/skimacedonia.mk/
https://www.facebook.com/SkiMacedonia

Import to Google Calendar

Location

Shar Planina

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org