Peshtani Extreme Vertical

  1. Peshtani Extreme Vertical
Peshtani Extreme Vertical септемвриСеп 24 2023 08:00 - 16:00 Europe/LjubljanaGalicica, MK

Galicica

Пештани Екстрим
“Пештани Екстрим Вертикал” е планинска трка од екстремен карактер во
охридското село Пештани. Трката започнува во подножјето на планината
Галичица, од центарот на селото Пештани и се движи по директна вертикална
линија по западниот дел на Галичица. Самата трка поминува низ несекојдневна и
невообичаена патека(патеката е новооформена,), каква што ретко може да се
најде на планината Галичица. Вертикалот завршува на врвот Чумо Влага на околу
1800м надморска висина.
Должината на патека е околу 5km во кои се совладуваат околу 1.150m позитивна
денивелација.
Датум: 24.09.2023 | Време: 09:00 | Старт: Пештани (сред село)
Подигнувањето на стартните пакети ќе биде во Ресторан “Кај Местоно”
с.Пештани, во период од 10:00 до 17:30 часот, на 23.09.2023, како и на денот на
трката 24.09.2023 од 08:00 до 08:30. Учесниците кои сакаат да остават дроп бег,
кој ќе им биде потребен после завршување на трката тоа можат да го сторат на
самото подигање на стартниот пакет.
Котизацијата изнесува 1000 денари.

Пријавување овде

ВИСИНСКА РАЗЛИКА И РУТА
Најголем дел од рутата поминува низ каменести и карпести делови, земјени
патеки и ливади каде што се совладува 1.150m висинска разлика.
ПРОСЕЧЕН НАКЛОН
Просечниот наклон на патеката е околу 23%, а на места достигнува и наклон од
35%-40%.
ДОЛЖИНА НА ПАТЕКА
“Пештани Екстрим Вертикал” е трка во должина од приближно 5km.
НАДМОРСКА ВИСИНА
Стартот е во селото Пештани, а финишот во близина на врвот Чумо Влага 1.801m
надморска височина.

видео од рутата

Награди :  Трката има парични награди од

1. 9000 денари 

2. 6000 денари 

3. 3000 денари

исто така и стоковни награди од спонозори
Пештани екстрим вертикал исто така е овогодишно државно првенство во
скајранинг вертикал километар.
Во рамките на Пештани екстрим вертикал се организира и детска треил трка.
Патеката е долга 1.7km со висинска разлика од 80m. Право на
учество имаат сите деца родени од 2008 до 2014, односно од 9 до 15
годишна возраст.
Датум: 23.09.2023 | Време: 12:00 | Старт: Пештани (сред село)

Import to Google Calendar

Location

Galicica, MK

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org