Titov Vrv SkyRace 2019

  1. Titov Vrv SkyRace 2019
Titov Vrv SkyRace 2019 јуниЈун 16 2019 08:00 - 23:55 Europe/LjubljanaShar Planina

Popova Shapka

На 16.06.2019 година во организација на планинарски клуб “Македон“ и во соработка со Федерацијата на планинарски спортови на Македонија ќе се одржи првото издание на планинската трка “Титов Врв Скајрејс“. Оваа трка воедно ќе претставува и национално првенство во скајранинг за 2019 година.

Опис на патеката: Стартот и финишот се на Попова Шапка, а патеката на движење е преку Антени, Бакардан и Мал Турчин до Титов Врв 2747 мнв, додека враќањето е исто така по гребенот. Техничките карактеристики се 21 километар со 2100 висински метри, главно по суров терен над 2000 мнв со што во целост одговара на карактеристиките на скајранингот (екстремна форма на планинско трчање).

Стартнината за трката изнесува 200 денари, а пријавувањето е отворено до 10.06.2019 година. Наградниот фонд за првопласираните тројца во генерален пласман (мажи и жени) изнесува 5000, 3000, 2000 денари.
Електронска пријава на следниот линк: https://forms.gle/iTGAPudbDWoCUo728

Import to Google Calendar

Location

Shar Planina

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org