Tour De Galicica

  1. Tour De Galicica
Tour De Galicica јулиЈул 07 2023 18:00 - јулиЈул 09 2023 18:00 Europe/LjubljanaGalicica, MK

Galicica

Tур де Галичица, 7 - 9 јули, 2023 година

После оправданата пауза од 2  години Тур Де Галичица се враќа на сцената со побогато и проширено издание на кое ќе бидат застапени неколку видови на спортови и тоа:
• Велосипедизам
• Спортско качување
• Параглајдинг
• Планинарење
Трчање на 5км низ улиците на Ресен
Домаќини на настанот се Општина Ресен, Велосипедски и планинарски клуб „ПРЕСПА БАЈК“ и Националниот парк Галичица.Истите ќе се погрижат Преспа да биде центар на активниот туризам во периодот од 16 до 18 јуни и ќе им понудат тродневно уживање на љубителите на спортот, природата и на вкусната храна и мезалаци.
За спортското качување ќе се погрижат инструктори од Спортско качувачка федерација на Македонија , кои ќе постават јажиња на неколку насоки со различна тежина и ќе им помогнат на сите оние кои што ќе сакаат да пробаат да качуваат.
Параглајдинг летовите се во организација на клубот за параглајдинг „КОНДОР“ од Прилеп.Сите учесници кои ќе се пријават за учество на настанот , ќе можат да ја искористат поволноста за тандем лет по промотивна цена од 4000 денари.
7 јули 23г (петок) 
Ресен
18.00ч Прес конференција на Градоначалникот на Ресен и организаторот на настанот на кој ќе биде промовиран проектот и активностите кои следуваат
19.30ч Ноќно трчање низ улиците на Ресен (Ресен трчаТ) 5км
21.00ч Доделување на Дипломи на учесниците од страна на Градоначалникот на Ресен
8 јули 23г (сабота)
 Стење
08.00ч – 15.00ч Пристигнување на учесниците и сместување во кампот, кој ќе биде лоциран на плажата во Стење
10.00ч - Отворен ден за летање тандем со параглајдер
15.00ч – 18.00ч - Подигање на стартни пакети од пунктот во Стење
18.00ч -  Дегустација на локални специјалитети (ѓомлезе, циронки и сл) во кампот во Стење
20.00ч – Журка на плажата во Стење со настап на бенд и DJ
18 јуни 23г (недела)
 9 јули
06.30ч – Старт на планинарската тура до Магаро
09.00ч – 18.00ч – Отворен ден за качување по карпи (качувачки локалитет Стење)
10.00ч – Старт на велосипедската тура Tour De Galichica (плоштад во Ресен)
10.00ч – Отворен ден за летање тандем со параглајдер
10.00ч – Старт на рекреативна велосипедска тура Стење – Коњско со организирана посета на Змискиот остров со чунка
10.00ч – Старт на рекреативна планинарска тура од Стење до Црквата Св.Илија (Лиса) со организирана посета на Змискиот остров со чунка
17.00ч – Враќање на спортистите во кампот
18.00ч -  Дегустација на локални специјалитети (ѓомлезе, циронки и сл) во кампот во Стење
19.00ч – Завршување на манифестацијата
За сите детални информации во секое време можете да се обратите кај: Крустијан Ќулумовски, 078 254 443
Import to Google Calendar

Location

Galicica, MK

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Коментари

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org