FIS SKI Federation

  1. FIS SKI Federation

Скијачката федерација на Македонија претставува асоцијација на спортски здруженија-клубови во скијачкиот спорт на територија на Република Македонија, членуваат на доброволна основа заради остварување јавни цели во развивање и унапредување на скијачкиот спорт.

Скијачката федерација на Македонија  е непрофитна  спортска организација која нема за цел остварување на било какви политички или верски активности и како таква нема да биде зачленета во ниедна политичка или верска организација

СТРУКТУРАТА НА СФМ

избрана на собрание на СФМ на 25.10.2018

Претседател
Владимир Пановски

Потпретседатели:
Абдулхади Иљази и Васко Соколовски

Членови на извршен одбор:
Жикица Јовановски, Борче Јаневски, Владимир Пановски, Абдулхади Илјази, Васко Соколовски, Огњан Циговски, Бранислав Лазарески, Александар Атанасовски и Иван Лесевски

Членови на надзорен одбор:
Љупчо Спирковски, Ѓорги Ѓоргиевски и Александар Кацарски

Претседател на алпски комитет
Иван Лесевски

Претседател на комитет за нордиско скијање и биатлон
Жикица Јовановски

Претседател на сноуборд комитет
Борче Јаневски

Технички секретар
Кирил Насков

ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА СФМ СЕ:
  • во областа на скијачкиот спорт, што поефикасно и поуспешно да ги остварува националните и заедничките интереси на своите членови;
  • да создава услови за што поорганизирано и поускладено изведување на скијачките активности;
  • да ја подобрува својата материјална состојба и да овозможува побрз и поскладен развој на масовниот и врвниот скијачки спорт и
  • да го застапува и претставува нациоаналниот скијачки спорт на меѓународен план.
ОРГАНИ НА СФМ СЕ:
  • Собрание на СФМ;
  • Извршен одбор;
  • Надзорен одбор

Клубови

Скијачки клуб ФОКС СКИ КЛУБ
ул.Гоце Делчев бр.16 Гостивар


Управен Одбор:
Ефтоски Раде, Ангелески Игор, Игњатоски Веле, Страхиња Попоски 076 238 888, Дарко Грозданоски 072 217 472

Контакт меил – grozdanoski93@gmail.com

КОБНС ‘Скии Рис”
бул.Александар Македонски бр.1 Стрелиште Камник, Скопје


Актуелен претседател е: Жикица Јовановски мобилен 070/238816

Актуелен секретар: Марија Димеска  мобилен 075/254 176

Меил адреси: Претседател: z1jovanovski@hotmail.com,

секретар и клуб:skii_ris@yahoo.com

Здружение за спорт и рекреација Клуб 28 Велес


Актуелен претседател на клубот е Илија Попов моб. 070863735

Секретар на клубот е Ангел Костовски моб. 075687777

 Меил адреси: секретар: kostovskiangel@hotmail.com ;
претседател: ile_pope@hotmail.com  клуб: club28.ve@gmail.com

Здружение Ски Клуб Бистра од Гостивар со седиште на ул.Братство Единство бр.3


Претседател на Клубот е Александар Ристоски со тел.бр. 070226506

Секретар на Клубот е Синадиноски Новица 078229200

Клубот во моментов контактира само преку mail-ot :noci55@hotmail.com

Клуб по Биатлон И нордиско Скијање и Скијачки Скокови  МУНТЕ – Скопје


Претседател: Кочо Кираца 078201999

Секретар Пандора Михајлоска Блажевска – 078316493

претседател – k.kiraca@gmail.com

сeкретар – skimunte@gmail.com

Ски Клуб Сноу Спорт Гостивар ул. Светозар Пеповски 51 Гостивар


Претседател на клубот и истовремено Одговорно лице е Проф. Петков Гоце

официјален меил vvintersport@gmail.com

Финансиски соработник Софре Јовановски – 077923307

mail jovanoskikolsalting@gmail.com

Скијачки клуб РАБОТНИЧКИ Скопје


Претседател: Владимир Пановски 075 282 881

Секретар: Иван Лесевски 070 245 878

Секретар: lesevski@mkdski.com.mk

Претседател: vpanovski@hotmail.com

Клуб: lesevski@mkdski.com.mk

Здружение Скијачки клуб Пелистер Битола


Претседател: Наум Симјановски, контакт телефон : 075 41 43 41 naum.s@t.mk

Митко Милевски, контакт телефон :  070 20 11 31 mitko.milevski@gmail.com

Владимир Петличковски, контакт телефон: 070 20 76 76 petlickovski@gmail.com

scpelister@t.mk

Ски Клуб Полар Скопје 


Кирил Насков, Претседател, тел. 078281234

kire@polar.mk;www.polar.mk

ХМКД Сноубординг Клуб Скопје


Александар Кацарски 078330700 – Претседател (kacar@xmkd.com)

Клуб за биатлон и нордиски дисциплини Олимпик Скии


Претседател:
Васил Сокле  078343835
olimpikskii@yahoo.com

АСК Скади – Скопје


http://askskadi.mk/

Одговорно лице: Александар Атанасовски – Чаве тел. +38970327172

Ски Клуб Шкендија – Тетово


Одговорно лице: Абдулхади Иљази тел. +38970327172

Мирна Долина – Маврово


Одговорно лице: Љубе Дамјановски тел. +38971330120

Ски Клуб Станич – Крушево


Одговорно лице: Магдалена Илиевска тел. +38978308143

Ски Клуб Љуботен – Тетово


Одговорно лице: Жарко Трповски тел. +38970259859

КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ ЗА ДЕЦА

СКИЈАЧКИ КУП НА МАКЕДОНИЈА


20.01.2019
Недела


Маврово


Алпски куп Меденица GS/SL


26-27.01.2019
Саб.-Нед.


Крушево


Куп на МK,Нордиско Скијање


3.02.2019
Недела


Маврово


Алпски куп Скади GS/SL


5.02.2019
Вторник


Маврово


ФИС детска Отворено првенство на МK – СЛАЛОМ


6.02.2019
Среда


Маврово


ФИС детска Отворено првенство на МK – ВЕЛЕСЛАЛОМ


13-14.02.2019
Сре.-Чет.


Маврово


ФИС детска Отворено првенство – Нордиско Скијање


13-14.02.2019
Сре.-Чет.


Маврово


ФИС Отворено првенство – Нордиско Скијање


17.02.2019
Недела


Попова Шапка


Mеморијален турнир Караѓуле-Скијање, Алпски куп


23-24.02.2019
Саб.-Нед.


Пониква


Куп на Македонија, Нордиско Скијање


24.02.2019
Недела


Маврово


Алпски куп Фокс GS/SL


1-3.03.2019
Пет.-Нед.


Пелистер


Училишен спорт и Пелистерски ВЕЛЕСЛАЛОМ – Скијање и Сноубординг


01.03.2019
Понеделник


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK – Скијање слободен стил – Big Air


02.03.2019
Вторник


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK – Скијање слободен стил – Slopestyle


01.03.2019
Понеделник


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK – Сноубординг – Big Air


02.03.2019
Вторник


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK-Сноубординг – Slopestyle


03.03.2019
Среда


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK – Сноубординг – ПАРАЛЕЛ ВЕЛЕСЛАЛОМ


04.03.2019
Четврток


Маврово


ФИС Отворено првенство на МK – Сноубординг- ПАРАЛЕЛ ВЕЛЕСЛАЛОМ


5.03.2019
Вторник


Маврово


ФИС Отворено првенство на Македонија – ВЕЛЕСЛАЛОМ


6.03.2019
Среда


Маврово


ФИС Отворено првенство на Македонија – СЛАЛОМ


7.03.2019
Четврток


Маврово


ФИС Отворено првенство – СЛАЛОМ